tisdag 4 maj 2010

Morotsmuffinsen!

Hej,!
Igår så sa jag ju att jag skulle lägga upp receptet på dessa underbara muffins, och här kommer det.

Morots- och kanelmuffins
Räcker till ca 12-14 normalstora muffins
2 medelstora ägg

2 dl socker (ha gärna i liite mer om du vill ha en sötare smak)
1½ dl fil, mellan
3 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 medelstor morot, ca 1 dl riven
1 tsk kanel, samt ca 1½ msk till dekoration (beror på hur mycket du vill ha)*
1 tsk florsocker*

Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa samman ägg och socker och tillsätt sedan margarin och fil. Blanda mjöl, kanel och bakpulver och rör ner i smeten.
Blanda i den rivna moroten.
Placera ut bakformar i muffinsplåten. Fyll formarna till lite mer än hälften och grädda sedan i ca 10-15 minuter i mitten av ugnen.
Blanda florsocker och kanel, strö över när muffinsen har svalnat.
(* detta är frivilligt, jag hoppade över florsockret och strödde på kanel och pärlsocker innan jag ställde in dom i ugnen.

Svårare än så är det inte och det tar ca 10-15 minuter att kasta ihop allt :)
Lycka Till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar