torsdag 27 maj 2010

Bullbak!

Hejhej!
Igår blev jag väldigt sugen på att baka bullar och kransar, så då gjorde jag det. Ett bra tillfälle för att träna på att klippa kransar då jag ska ha praktiskt prov på måndag i bageri och då ska jag göra just kransar. Det är inte alls svårt. Man gör en vanlig bulldeg, delar upp degen så att varje bit väger ca 500g (om man bara ska göra kransar), kavlar ut den, kletar på lite god fyllning och rullar ihop den ganska tight. Sen så lägger man den så att den blir rund, öppnar upp ena änden och stoppar in den andra och stänger kanterna igen. Sedan så är det bara att klippa, lite som man vill egentligen men de man ska tänka på är att klippa ganska djupt och ha saxen nästan liggandes mot resten av kransen, och sedan stoppa under kanterna under kransen så att dom inte fläker upp sig inne i ugnen.
Det är ju kul också ;P






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar